Evanty Anthuriums

Evanty banner

Η εταιρεία «Evanty» εξειδικεύεται στην καλλιέργεια τροπικών και ιδιαίτερων ποικιλιών Ανθούριων. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε δύο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην πόλη Moerkapelle. Η «Evanty» ξεχωρίζει διότι προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχήματα λουλουδιών, όλα υψηλής ποιότητας, τόσο τα κομμένα άνθη όσο και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Λόγω του υψηλού επιπέδου προσαρμοστικότητας και της παροχής υπηρεσιών η «Evanty» είναι σε θέση να παρέχει έτοιμες κατασκευές και χειροποίητα μπουκέτα με ανθούρια.

Για να γίνουν τα προϊόντα «Evanty» πραγματικά αναγνωρίσιμα, έχουν δημιουργηθεί δύο μοναδικές ετικέτες. Για τα κομμένα άνθη η ετικέτα «Lovely» και για τα φυτά εσωτερικού χώρου η ετικέτα «D'amour». Λόγω του μεγέθους τους, της μεγάλης χρωματικής ποικιλίας και της μακροζωίας τους, τα ανθούρια είναι ιδανικά για χρήση σε ανθοδέσμες.

Ιστορία

Evantie vroeger

Η ιστορία του φυτωρίου ξεκινά σε ένα χωριό που ονομάζεται Zevenhuizen το 1909, όταν ο Jaap Evers παντρεύτηκε την Pietje Markus και απέκτησε ένα μικρό κομμάτι γης. Ξεκίνησαν καλλιεργώντας διάφορες ποικιλές λαχανικών, όπως λάχανο, καρότα και φασόλια.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της δεκαετία του 1930 οι δύο μεγαλύτεροι γιοί τους, Klaas και Piet, έπρεπε να βοηθήσουν στην οικογενειακή επιχείρηση.

Μετά τον πόλεμο προστέθηκε και ο μικρότερος αδελφός τους Nico και το φυτώριο μετακινήθηκε, με επικεφαλής τους Klaas και Piet, στο Nieuwekerk a / d Ijssel, όπου το έδαφος ήταν πιο γόνιμο. Το 1955 ξεκινούν τη θέρμανση του θερμοκηπίου με τη χρήση άνθρακα. Με την επέκταση του φυτωρίου κατά την πάροδο του χρόνου, το 1960 αποτελείται πλέον από 13.000 m2 θερμοκηπίου.

Το 1965 η εταιρεία «Nieuwekerk a / d Ijssel» πωλήθηκε. Οι αδελφοί αποφάσισαν να μετακομίσουν στην πόλη του Moerkapelle για να συνεχίσουν το επάγγελμα τους. Ο Piet αποχωρεί από την εταιρεία,την οποία αναλαμβάνουν οι γιοί των Klaas και Nico, Jacob και Jaap. Με τη συμμετοχή τους γίνονται στο φυτώριο τα πρώτα βήματα για την καλλιέργεια κομμένων λουλουδιών.

Μέχρι το 1980 η εταιρεία είχε ήδη αυξήσει το μέγεθος της στα 25.000 m2, εκ των οποίων τα 18.000 m2 περιείχαν λίλιουμ και στερλίτσιες, ενώ στο υπόλοιπο καλλιεργούνταν ανθούρια.

Όταν ξάδελφος Jacobαποφασίζει να γίνει καλλιεργητής Lily, ο Jaap συνεχίζει να καλλιεργεί Anthurium με την επωνυμία «J. Evers Anthuriums».Evanty historie

Το 1999 αγοράζει ένα αγρόκτημα 22.000 m2 μαζί με 4 τοπικούς συναδέλφους, ενώ νοικιάζει δύο επιπλέον εκτάσεις, των 1.000 m2 και 5.000 m2, και ξεκινά 3 ολοκαίνουργια τμήματα. Στο ένα τμήμα καλλιεργεί κομμένα ανθούρια μεγάλης κεφαλής, στο δεύτερο κομμένα ανθούρια μικρής κεφαλής και στο τρίτο τμήμα ανθούρια σε γλάστρες. Τα πρώτα ανθούρια απεστάλησαν στις δημοπρασίες στις 15 Σεπτεμβρίου 2000.

Tην 1η Ιανουαρίου του 2006 ο γιος του Jaapτου νεώτερου, Marco, εντάσσεται στην εταιρεία και συνεχίζουν τη λειτουργία τους υπό το όνομα «EvantyVOF». Το κομμένο ανθούριο μεγάλης κεφαλής αντικαθίσταται πλήρως από το ανθούριο μικρής κεφαλής, έτσι, το 2008, στην εταιρεία υπήρχαν δύο εξειδικευμένα τμήματα, ένα με μικρά κομμένα ανθούρια και ένα με ανθούρια γλάστρας.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των πελατών, η «EvantyVOF» ξεκινά το Σεπτέμβρη του 2009 μια συνεργασία με την εταιρεία «Jan, Theo & BartJan» από το VanEedenPetersman. Η νέα τοποθεσία αποτελείται από 4 στρέμματα και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονες εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ένα κινητό σύστημα καλλιέργειας.

 

Συμβουλές για τη φροντίδα των κομμένων ανθούριων

Tα ανθούρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με κάθε άλλη ποικιλία λουλουδιών σε ένα μπουκέτο και θα έχει πολύ μακρά διάρκεια ζωής, εάν τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

 

  • Κόβοντας το μίσχο υπό γωνία μετά από μια-δυο μέρες και τοποθετώντας τα σε φρέσκο νερό, επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των ανθούριων.
  • Μην τοποθετείτε τα λουλούδια σε χώρο με θερμοκρασία χαμηλότερη των 15ο C.
  • Μην τοποθετείτε τα λουλούδια πάνω από πηγή θέρμανσης.